Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

The Elder Scrolls V: Skyrim

Posted by Psych07 10:48 π.μ., under ,,, | 2 comments


Το Elder Scrolls V : 

Skyrim είναι το 5 στην σειρά μετά το  Elder Scrolls IV: Oblivion που τα έκδωσε η Bethesda Game Studios και δημοσιεύτηκε από την Bethesda Softworks. Το Skyrim κυκλοφόρησε στις 11 Νοέμβριου 2011 (11/11/11) για Pc, Ps3 και Xbox 360.

Η κύρια ιστορία : 

Η κύρια ιστορία περιστρέφετε γύρω από τις προσπάθειες του παίκτη χαρακτήρα σου να καταφέρει να νικήσει τον θρυλικό δράκο Alduin που ορκίστηκε να καταστρέψει τον κόσμο. 200 χρονιά μετά το Oblivion το παιχνίδι διαδραματίζετε σε μια φαντασιακή επαρχία στην χώρα του Skyrim, από την ήπειρο  της Tamriel, και τον πλανήτη Nirn. Το Skyrim έχει ανοιχτό κόσμο και μπορείτε να εξερευνήσετε αν θέλετε και να ανγοήσετε την κύρια αναζήτηση για πολύ καιρό.

Gameplay :

Το "nonlinear" είναι μια παράδοση της σειράς Elder Scrolls που εφαρμόζετε και στο Skyrim.Ο παίκτης όπως είπα και προηγουμένως μπορεί να εξερευνήσει όλο τον ανοιχτό κόσμο με τα πόδια ή άλογο ή με την γρήγορη τηλεμεταφορά απο πόλη σε πόλη, κωμόπολη, χωριά κ.α. Quest δίνουν στον παίκτη σου οι λεγόμενοι (NPC) μέσω του συστήματος "Radiant Story". Τα Quest μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις κινήσεις του παίκτη σου. Άρα ο καθένας προσαρμόζει το παιχνίδι με τον τρόπο που το παίζει και αυτό είναι καλό γιατί δεν το βαριέσαι εύκολα. Η Radiant Story κατευθύνει τον παίκτη να ανακάλυψη καινούργιες περιοχές ως θέση αναζήτησης. Όταν δεν ολοκληρώνετε ένα Quest ο παίκτης μπορεί να βρει τον NPCs και μέσω της συνομιλίας να ζητήσουν χαρές ή να προσφέρουν την εκπαίδευση του παίκτη σε δεξιότητες. Κάποιοι NPCs μπορούν να γίνουν σύντροφοι και να σε βοηθάνε στις μάχες (π.χ. Lydia όσοι έχουνε παίξει το παιχνίδι σίγουρα την ξέρουν.).Ο παίκτης μπορεί να ενταχθεί σε ομάδες η οποίες είναι οργανωμένες από NPCs όπως η Dark Botherhood η μπάντα των δολοφόνων. Κάθε μία από της ομάδες έχει τη δικιά της έδρα,και έχουν τα δικά τους μονοπάτια στα οποία ο παίκτης μπορεί να προχωρήσει μέσα. Επίσης η κάθε ομάδα έχει τα δικά της Quest. Η οικονομία κάθε χώρας και πόλης μπορεί να τονωθεί την ολοκλήρωση θέσεις εργασίας, όπως η γεωργία και η μετάλλευση, ή αν δαπανούν μεγάλα ποσά του χρυσού στα καταστήματα.Εναλλακτικά, η οικονομία μπορεί να υποστεί ζημία από τις ληστείες των χρηματοκιβωτίων των καταστημάτων. Επιπλέον, ενέργειες του παίκτη έχουν συχνά έχει επιπτώσεις στις αλληλεπιδράσεις τους με NPCs π.χ. Η λήψη πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο, καταπολέμηση δράκους ή διαπράττει φόνο. Η ένταξη των δράκων στο Skyrim δίνει μια σημαντική επιρροή στην ιστορία και στο gameplay.

Combat :

Οι κινήσεις μάχης λειτουργούν άλλοτε πολύ καλά και άλλοτε πολύ άσχημα η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει καλύτερα και ομορφότερα συστήματα μάχης και σε κονσόλες αλλά και σε pc, αλλά χάνετε αυτή η μικρή ατέλεια χάνεται μπροστά σε όλο το μεγαλείο του παιχνιδιού. Ένα από τα ποιο διασκεδαστικά πράματα στο παιχνίδι είναι η μάχες με μαγείες οπού εκεί η εταιρία έδωσε πραγματικά των καλύτερο της εαυτό. Ένας παίχτης μπορεί να κρατάει ένα σπαθί στο ένα χέρι και μια ασπίδα στο άλλο ή σε κάθε χέρι ένα σπαθί ακόμα μπορεί να κρατάει ένα σπαθί με μαγεία ή δυο μαγείες στα δυο χεριά, όταν χρησιμοποιείτε η ιδία μαγεία και στα δυο χεριά τότε εκτελεί μια ενισχυμένη έκδοση του. Όπως καταλαβαίνεται έχετε πολλές επιλογές για το πως θα χειριστείτε τον παίκτη σας στις μάχες.

Γραφικά : 

Tα γραφικά Skyrim δημιουργήθηκαν από την Creation Engine μια καινούρια μηχανή που δημιούργησε η Bethesda πριν από την έκδοση του Skyrim. H Bethesda όπως δήλωσε και η ιδία θα χρησιμοποιήσει την ίδια μηχανή για ακόμα ένα έργο της εκτός από το Skyrim. Οπότε περιμένουμε και το επόμενο αριστούργημα της Bethesda. Η Greation Engine είχε πολλές βελτιώσεις από τις προηγούμενες προσπάθειες της Bethesda. Για παράδειγμα βλέπεις ένα μακρινό βουνό μπορείς να πας, γενικά ότι βλέπεις μπροστά σου ακόμα και το ποιο μακρινό βουνό μπορείς να πας και να ανέβεις στην κορυφή του γιατί έχει πολύ μεγάλο ανοιχτό χάρτη. Άλλα υπάρχουν μικρά bugs στην φυσική του Skyrim π.χ. Εκεί που περπατάς να βλέπεις έναν άνθρωπο να πετάει ή να πέραση μέσα από κανέναν τοίχο ή κάτι ξέρω 'γω, τέτοια bugs λίγο πολύ συναντάμε πολύ συχνά σε games.

Ήχος :

Η μουσική  του Jeremy Soule από την πλευρά της, είναι ένα από τα καλύτερα soundtrack τις χρονιάς επική ατμοσφαιρική και δένει πάντα και απολυτά με το τοπίο το οποίο βρίσκετε ο παίκτης. Δίνει το σωστό τόνο κάθε στιγμή λειτουργώντας είτε σαν μουσική χαλαρώσεις είτε δίνοντας ένταση στιν μάχη.

Eμπορική επιτυχία :

Το Skyrim πέτυχε μεγάλη εμπορική επιτυχία αφού έσπασε τα ταμία στέλνοντας πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στην πρωτη εβδομάδα.

Βαθμολογία : 9 10

Trailer : 








Tags

Ετικέτες